Beerse - Drie mannen veroordeeld voor cannabisplantage

26.12.2023

Drie mannen, een Belg van 49 en twee Albanezen van 38 en 60, zijn vorige vrijdag door de correctionele rechtbank in Turnhout veroordeeld met celstraffen tot 2 jaar en boetes tot 12.000 voor hun betrokkenheid bij een cannabisplantage in Beerse.

De ontdekking van deze cannabisplantage kwam er nadat een alerte burger een verdachte situatie meldde via het anoniem meldpunt voor cannabisplantages www.drugsplantageontdekt.be!

Met die info ging PZ Regio Turnhout aan de slag. Bij een huiszoeking in juni werd in een loods in de Veldstraat in Beerse een cannabisplantage met ongeveer 350 cannabisplanten aangetroffen. Een 60-jarige man werd ter plaatse gearresteerd. In het onderzoek dat volgde, kon de politie de twee andere mannen oppakken.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.


Beerse - Drie mannen veroordeeld voor cannabisplantage