Deurne - Cannabisplantage opgerold dankzij anonieme tip via meldpunt

15.12.2023

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een 26-jarige man aangehouden na de ontdekking van een cannabisplantage in Deurne. Het onderzoek naar de cannabisplantage werd opgestart na een melding via het anonieme meldpunt drugsplantageontdekt.be.

PZ Antwerpen startte een onderzoek nadat er via het anonieme meldpunt voor cannabisplantages, drugslabo's en dumping van drugsafval www.drugsplantageontdekt.be een melding was binnengekomen van een vermoedelijke cannabisplantage in de Alfons Schneiderlaan in Deurne. Tijdens een huiszoeking werd daar donderdagmiddag een cannabisplantage met 376 planten aangetroffen. Een 26-jarige Albanese man werd gearresteerd. Fluvius kwam ter plaatse om de aftakking van de elektriciteit vast te stellen.

Het parket vorderde de onderzoeksrechter. De verdachte werd voorgeleid en aangehouden op verdenking van teelt van verdovende middelen in vereniging en diefstal van elektriciteit. Hij verschijnt woensdag voor de raadkamer.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.


Deurne - Cannabisplantage opgerold dankzij anonieme tip via meldpunt