Twee aanhoudingen na ontdekking drugslab in Zoersel

13.12.2023

In het onderzoek naar een synthetisch drugslabo in Zoersel werden afgelopen weekeinde drie mensen gearresteerd. Twee Nederlanders zijn door de onderzoeksrechter aangehouden, de man die de loods liet gebruiken kreeg voorwaarden opgelegd.

PZ Voorkempen kreeg vrijdagavond rond 21 uur een oproep over een verdachte camionette met Nederlandse nummerplaat in de buurt van De Bergen in Zoersel. Rond half tien kon een partrouille een blauwe camionette aan de kant. De twee Nederlanders van 41 en 45 jaar hadden een vage uitleg over hun aanwezigheid en ze werden gearresteerd. Toen de politie de laadruimte wilde controleren, roken ze meteen een chemische geur. Uiteindelijk werd 3,3 kilogram van de designerdrug mefedron aangetroffen en verschillende spullen die een link maken naar een drugslabo.

Na verder onderzoek en in samenwerking met de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen gaf de onderzoeksrechter opdracht om zaterdagavond binnen te vallen op een adres aan Velsterheide in Zoersel. Daar werd de bewoner van 50 aangetroffen. In een loods op het terrein troffen de politiemensen een synthetisch drugslabo in afbraak aan. De CRU en het labo deden afgelopen de nodige vaststellingen en maken alles klaar voor een veilige ontmanteling.

De twee Nederlanders werden aangehouden voor de aanmaak van psychotrope stoffen in vereniging en ze verschijnen donderdag voor de raadkamer. De 50-jarige man die zijn loods liet gebruiken, kreeg zondag van de onderzoeksrechter voorwaarden opgelegd.

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.


Twee aanhoudingen na ontdekking drugslab in Zoersel