Vier verdachten verwezen naar correctionele rechtbank voor cannabisplantage in Wommelgem

11.12.2023

Op 17 oktober 2022 ontving PZ Minos melding van een vermoeden van een cannabisplantage in een pand ter hoogte van de Uilenbaan in Wommelgem. De politie ging ter plaatse en stelde vast dat de rolluiken en de gordijnen gesloten waren. Aan de achterzijde van het pand was een zilverkleurige folie zichtbaar. Bij de huiszoeking trof de politie in vier verschillende ruimtes in totaal 1.097 cannabisplanten aan.

Het onderzoek door de lokale recherche van PZ Minos bracht twee Roemeense koppels in beeld.

De raadkamer in Antwerpen verwees het viertal gisteren naar de correctionele rechtbank. Ze zullen zich later moeten verantwoorden voor teelt van verdovende middelen en diefstal van elektriciteit.

Indien u een pand verhuurt, dan bestaat er altijd een kans dat uw huurder illegale activiteiten zoals drugsproductie (maar ook illegale huisvesting of mensenhandel) ontplooit in uw pand. In de brochure "veilig verhuur", die terug te vinden is op het meldpunt, wordt meer uitleg gegeven over de mogelijke gevaren en risico's die u als verhuurder loopt en over hoe u malafide huurders en illegale activiteiten in uw pand kunt vermijden.


Vier verdachten verwezen naar correctionele rechtbank voor cannabisplantage in Wommelgem