Lint - Twee verdachten verwezen naar correctionele rechtbank voor cannabisplantage op Duffelsesteenweg

20.11.2023

De raadkamer heeft twee mannen verwezen naar de correctionele rechtbank voor hun betrokkenheid bij een cannabisplantage in Lint. Het duo zal zich later moeten verantwoorden voor cannabisteelt in vereniging en diefstal van elektriciteit.

Op de Duffelsesteenweg in Lint werd op 17 maart 2023 een loods ontdekt die was ingericht als een professionele, actieve cannabisplantage. Er werden 1200 planten aangetroffen, verdeeld over twee kweekruimtes. Ook alle andere benodigdheden en het materiaal om een cannabisplantage te onderhouden was in de loods aanwezig. Een 35-jarige Albanese man was in de loods aanwezig tijdens de zoeking. Hij nam de vlucht maar kon later door politie HEKLA gearresteerd worden. In het onderzoek werd ook een tweede verdachte, een 47-jarige Brit, gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter.

De raadkamer in Antwerpen besliste de verdachten door te verwijzen naar de correctionele rechtbank op verdenking van cannabisteelt en diefstal van elektriciteit.

Veilige verhuur

Indien u een pand verhuurt, dan bestaat er altijd een kans dat uw huurder illegale activiteiten zoals drugsproductie (maar ook illegale huisvestiging of mensenhandel) ontplooit in uw pand. In de brochure "veilig verhuur", die terug te vinden is op de homepagina, wordt meer uitleg gegeven over de mogelijke gevaren en risico's die u als verhuurder loopt en over hoe u malafide huurders en illegale activiteiten in uw pand kunt vermijden.


Lint - Twee verdachten verwezen naar correctionele rechtbank voor cannabisplantage op Duffelsesteenweg