Drie verdachten verwezen naar correctionele rechtbank voor cannabisplantage in Veldstraat in Beerse

10.11.2023

De raadkamer in Turnhout heeft drie mannen (37, 49 en 60 jaar) verwezen naar de correctionele rechtbank voor hun betrokkenheid bij een cannabisplantage in Beerse. Ze zullen zich later moeten verantwoorden voor teelt van verdovende middelen en diefstal van elektriciteit.

PZ Regio Turnhout startte na een anonieme melding via het meldpunt een onderzoek op naar een cannabisplantage in de Veldstraat in Beerse. Bij een huiszoeking in juni werd daar in een loods een cannabisplantage met ongeveer 350 cannabisplanten aangetroffen. Bij de zoeking werd een 60-jarige Albanese man aangetroffen en gearresteerd. In het onderzoek kwamen ook een 49-jarige Belgische man en een 37-jarige Albanese man naar voren.

De raadkamer in Turnhout besliste vrijdag om de drie verdachten door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Ze zullen zich later moeten verantwoorden voor cannabisteelt en elektriciteitsdiefstal.

De ontdekking van deze cannabisplantage kwam er nadat een alerte burger een verdachte situatie meldde via het anoniem meldpunt voor cannabisplantages www.drugsplantageontdekt.be !

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.


Drie verdachten verwezen naar correctionele rechtbank voor cannabisplantage in Veldstraat in Beerse