Gevangenisstraffen en geldboetes voor cannabisplantage in Rechtestraat in Lille

08.11.2023

De rechtbank in Turnhout heeft twee Albanese mannen (35 en 28 jaar) veroordeeld tot een gevangenisstraf van 30 en 40 maanden en een geldboete van 8000 euro voor hun betrokkenheid bij een cannabisplantage in Lille. De cannabisplantage werd ontdekt na een anonieme melding via het meldpunt drugsplantageontdekt.be

Politie Regio Turnhout ontdekte in maart van dit jaar tijdens een huiszoeking in de Rechtestraat in Lille een actieve cannabisplantage met in totaal 1.045 cannabisplanten in vier kweekkamers. De huiszoeking kwam er nadat de politie op basis van een anonieme melding van een verdachte cannabisgeur in de omgeving een onderzoek was gestart. Eén van de twee beklaagden werd tijdens de huiszoeking gearresteerd door de politie. In het verdere onderzoek kwam de andere 28-jarige man naar voren.

De rechtbank in Turnhout veroordeelde de mannen vorige week vrijdag tot een gevangenisstraf van 30 en 40 maanden en een geldboete van 8000 euro voor teelt van verdovende middelen met verzwarende omstandigheden en diefstal van elektriciteit.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.


Gevangenisstraffen en geldboetes voor cannabisplantage in Rechtestraat in Lille