Gevangenisstraffen uitgesproken voor drugslabo in Kapellen

18.12.2021

Op 8 maart 2021 werd naar aanleiding van een brand in een vrijstaande woning in Kapellen, gelegen in de buurt van een natuurdomein, een drugslabo in een bijgebouw van de woning ontdekt.

Uit onderzoek bleek dat in het bijgebouw onder andere MDMA en metamfetamine werd geproduceerd. Bij een huiszoeking werden zowel drugs, waaronder amfetamine, xtc-tabletten, hasj …, en wapens gevonden. In de buurt van de woning trof men verder ook nog andere dingen aan die wezen op het bestaan van een drugslab. Zo werd er nabij de woning een afvalcontainer gevonden die aangekocht werd door de verdachten, waarin verschillende kledingstukken met de geur van synthetische drugs konden worden aangetroffen. Uit het gevoerde onderzoek bleek ook dat de verhuurder van de woning noch op de hoogte was van het bestaan van dit bijgebouw, noch van de activiteiten die zich hierin afspeelden.

Het openbaar ministerie kwalificeerde deze feiten als aanmaak van psychotrope stoffen in vereniging, het bezit van een vuurwapen, deelname aan een criminele organisatie en onopzettelijke brandstichting. Er werden gevangenisstraffen van 6 en 8 jaar en geldboetes van €5.200 en €2.700 gevorderd.

Op 2 december werden de twee verdachten, een 46-jarige Nederlandse man en een 47-jarige Belgische vrouw, door de Antwerpse rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen van 54 en 30 maanden en het betalen van geldboetes van €8.000 en €12.000.


Gevangenisstraffen uitgesproken voor drugslabo in Kapellen