Drie dumpings van drugsafval in de Kempen

28.09.2023

Op drie plaatsen in de Kempen werd de afgelopen dagen gedumpt drugsafval gevonden. Het parket Antwerpen en de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen zijn met een onderzoek bezig.

Een fietser belde dinsdag in de vroege ochtend naar het noodnummer, toen hij op de Geheulsedijk verschillende blauwe vaten had aangetroffen. PZ Noorderkempen en de brandweer kwamen ter plaatse om de situatie te beveiligen. Na de eerste vaststellingen kon de Civiele Bescherming het afval op een veilige manier opruimen. Even later werd een tweede kleinere dumping gemeld aan de Dombergstraat in Turnhout. Dat is enkele kilometers verderop.

Gisteren trof PZ Kempen Noord-Oost IBC-vaten aan in Geeneinde in de Ravelse deelgemeente Weelde.

Van alle dumpings werd een proces-verbaal opgestart. Er wordt nu onderzocht wie betrokken is bij het dumpen van het gevaarlijke afval en of er ook een link is tussen de drie feiten.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.


Drie dumpings van drugsafval in de Kempen