Turnhout - Twaalf verdachten verwezen naar correctionele rechtbank in drugsonderzoek

13.09.2023

De raadkamer in Turnhout heeft gisteren twaalf mannen - 10 Belgen en 2 Nederlanders - tussen 31 en 57 jaar verwezen naar de correctionele rechtbank voor hun betrokkenheid bij een onderzoek naar de aanmaak en handel van drugs. Ze zullen zich later moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank voor onder andere aanmaak en handel van amfetamine, teelt en verkoop van cannabis, bezit van verdovende middelen en diefstal.

In oktober 2022 werden op één week tijd in Beerse en Turnhout drie dumpingen vastgesteld van chemisch drugsafval (bidons, tonnen, emmers). Het parket vorderde de onderzoeksrechter en er werd een gerechtelijk onderzoek opgestart. In dat verdere onderzoek door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) onder leiding van de onderzoeksrechter kwamen in totaal twaalf mannen naar voren. Ze moesteren gisteren voor de raadkamer in Turnhout verschijnen. Daar werd beslist dat ze zich later zullen moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank voor hun betrokkenheid bij onder andere drugslabo's in een loods in Beerse en in Genk en een drugslabo en een cannabisplantage in een loods in Houthalen-Helchteren.

Heb jij een vermoeden van een verdachte situatie m.b.t. drugsafval van een chemisch drugslabo? Vermijd dan in eerste instantie alle contact met de producten - deze kunnen mogelijks gevaarlijk zijn. Bewaar dus steeds afstand en breng jezelf en anderen in veiligheid. Verdachte situaties m.b.t. cannabisplantages, (chemische) drugslabo's en dumping van drugsafval anoniem melden kan via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be.


Turnhout - Twaalf verdachten verwezen naar correctionele rechtbank in drugsonderzoek