Aartselaar - Vijf verdachten verwezen naar correctionele rechtbank voor cannabisplantage

08.05.2023

De raadkamer in Antwerpen heeft vijf mannen verwezen naar de correctionele rechtbank. Ze zullen zich later moeten verantwoorden voor het uitbaten van een cannabisplantage op de Boomsesteenweg in Aartselaar.

PZ Hekla ontving op 22 mei 2021 een klacht van een overheersende cannabisgeur die vermoedelijk afkomstig was uit een loods op de Boomsesteenweg in Aartselaar. Wanneer de politie ter plaatse kwam, konden ook zij een cannabisgeur vaststellen, net als een geluid afkomstig van een mogelijke afzuiginstallatie. Na een huiszoeking werden er in de loods actieve kweekruimtes met 1.361 planten gevonden. Hiernaast trof men ook heel wat kweekmateriaal aan in de verschillende ruimtes.

Tijdens de huiszoeking werd een Turkse man van 24 jaar en een Bulgaarse man van 52 jaar gearresteerd. Een derde, 42-jarige verdachte bood zichzelf diezelfde avond aan bij de politie en werd ook gearresteerd. Na bijkomend sporenonderzoek konden er ook nog twee Nederlandse verdachten van 40 en 42 jaar worden geïdentificeerd.

De verdachten verschenen woensdag voor de raadkamer in Antwerpen. Die besliste de vijf verdachten te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Daar zullen ze zich later moeten verantwoorden voor teelt en verkoop van cannabis in vereniging en diefstal van elektriciteit.


Aartselaar - Vijf verdachten verwezen naar correctionele rechtbank voor cannabisplantage