Vonnis in onderzoek naar cannabisplantage in Poppel

25.04.2023

De rechtbank van Turnhout legde werkstraffen, gevangenisstraffen en geldboetes op aan vier verdachten voor het uitbaten van een cannabisplantage in Poppel.

Naar aanleiding van een tip voerde PZ Kempen N-O op 6 juli 2021 een huiszoeking uit in een woning aan Klein-Goorbeek in Poppel. Tijdens de huiszoeking werd er een totaal van 34,8 kg cannabistoppen en 125 potten met restanten van cannabisplanten gevonden.

Verder trof de politie drie andere verdachten, waarvan er twee verscholen zaten in de kelder, aan. De drie Nederlandse verdachten van 38, 41 en 42 jaar werden ter plekke gearresteerd. Een vierde verdachte, een 49-jarige Nederlander, werd later in Nederland gearresteerd.

De rechtbank van Turnhout veroordeelde de vier Nederlandse verdachten tot gevangenisstraffen tussen 10 maanden en drie jaar, een werkstraf van 80 uren en tot geldboetes tussen 8.000 en 24.000 euro.

De feiten werden gekwalificeerd als teelt van verdovende middelen en diefstal van elektriciteit.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt https://www.drugsplantageontdekt.be/. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.


Vonnis in onderzoek naar cannabisplantage in Poppel