Verdachte aangehouden in onderzoek naar cannabisplantage in Merksem

21.04.2023

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een verdachte aangehouden voor zijn betrokkenheid bij het uitbaten van een cannabisplantage in Merksem. De plantage werd woensdag ontdekt.

Een wijkagent van PZ Antwerpen ontdekte woensdag een cannabisplantage in een pand in de Akkerbouwstraat te Merksem. In het huis trof de politie uiteindelijk 1002 cannabisplanten en meerdere jerrycans met groeimiddel aan. Een 42-jarige Albanese man, die aanwezig was in de woning, kon gearresteerd worden.

De verdachte werd woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Deze besliste de man aan te houden op verdenking van teelt van verdovende middelen in vereniging en diefstal met braak.

Het onderzoek naar andere betrokkenen loopt verder.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het anoniem meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit want de gevolgen van illegale drugsproductie kunnen ook jouw probleem worden.


Verdachte aangehouden in onderzoek naar cannabisplantage in Merksem