Twee verdachten verwezen naar correctionele rechtbank voor cannabisplantage in Herentals ontdekt via anonieme melding

28.03.2023

De raadkamer in Turnhout heeft twee mannen van 36 en 67 verwezen naar de correctionele rechtbank. Zij zullen zich later moeten verantwoorden voor het uitbaten van een cannabisplantage in de Lange Eerselsstraat in Herentals.

Lokale Politie Neteland trof tijdens een huiszoeking op 12 december 2022 een cannabisplantage met 130 planten aan. De inval kwam er na een anonieme melding van verdachte situaties, zoals bijvoorbeeld een sterke cannabisgeur, opvallend geluiden en bewegingen rond het pand. Naar aanleiding van deze melding startte de politie een onderzoek, dat geleid heeft tot een huiszoeking, waarbij een 67-jarige Nederlander en een 36-jarige Bosniër werden gearresteerd.

De twee verdachten verschenen vandaag voor de raadkamer in Turnhout, die besliste hen door te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Ze zullen zich later moeten verantwoorden voor teelt en verkoop van cannabis in vereniging en diefstal van elektriciteit.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt https://www.drugsplantageontdekt.be/. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.


Twee verdachten verwezen naar correctionele rechtbank voor cannabisplantage in Herentals ontdekt via anonieme melding