34-jarige man aangehouden na ontdekking cannabisplantage in Lille

27.03.2023

De onderzoeksrechter in Turnhout heeft een 34-jarige man aangehouden na de vondst van een cannabisplantage zondagnamiddag in Lille. De huiszoeking kwam er na een anonieme melding via het meldpunt voor cannabisplantages, drugslabo's en dumping van drugsafval.

Politie Regio Turnhout heeft zondagnamiddag tijdens een huiszoeking in de Rechtestraat in Lille een cannabisplantage met in totaal 1.045 cannabisplanten, verspreid over vier kweekkamers, aangetroffen. De inval kwam er na een anonieme melding van verdachte situaties in de omgeving van het pand. De politie startte naar aanleiding van die anonieme melding een onderzoek. Dat doorgedreven onderzoek van de lokale recherche resulteerde zondag in een huiszoeking. De 34-jarige man die op het moment van de zoeking aanwezig was in het pand werd gearresteerd en verhoord door de politie. Hij werd maandagochtend voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Turnhout, die besliste om hem aan te houden op verdenking van teelt van verdovende middelen en diefstal.

Het gerechtelijk labo kwam ter plaatse en de plantage werd ontmanteld.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt https://www.drugsplantageontdekt.be/. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.


34-jarige man aangehouden na ontdekking cannabisplantage in Lille