Burcht - Zes verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij cannabisplantage

17.03.2023

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft zes verdachten aangehouden voor hun betrokkenheid bij het uitbaten van een cannabisplantage in Burcht (Zwijndrecht). De plantage werd woensdag ontdekt.

Na info over een sterke cannabisgeur in Borgeweert in Burcht gingen PZ Zwijndrecht en PZ Antwerpen op woensdagochtend 15 maart over tot een huiszoeking in het verdachte rijhuis. Bij de zoeking werden in totaal 1.445 cannabisplanten aangetroffen, verspreid over verschillende kweekruimtes in elke verdieping van het huis. Zowel de aangetroffen cannabisplanten als het bijhorende kweekmateriaal werd in beslag genomen. Er werden zes Albanese mannen (23, 27, 27, 28, 30 en 38 jaar) gearresteerd tijdens de huiszoeking. Ze werden woensdag verhoord door de politie.

De zes verdachten werden donderdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter, die besliste hen aan te houden op verdenking van teelt van verdovende middelen en diefstal van elektriciteit. Ze verschijnen dinsdag voor de raadkamer.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het anoniem meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit want de gevolgen van illegale drugsproductie kunnen ook jouw probleem worden.


Burcht - Zes verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij cannabisplantage
Burcht - Zes verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij cannabisplantage