Duo verwezen naar rechtbank voor plantage die via meldpunt werd ontdekt

09.03.2023

De raadkamer in Turnhout heeft twee verdachten verwezen naar de correctionele rechtbank voor de uitbating van een cannabisplantage in Veerle-Laakdal. De plantage werd ontdekt na een anonieme melding via het meldpunt.

PZ Geel-Laakdal-Meerhout voerde op 7 december 2022, na een anonieme tip op het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be, een huiszoeking uit in een woning in Veerle-Laakdal. Bij die zoeking werd een cannabisplantage van ruim 740 planten aangetroffen. Twee Bulgaarse mannen (32 en 52 jaar) die aanwezig waren in de woning, werden door de onderzoekrechter aangehouden.

Op het einde van het onderzoek vroeg het openbaar ministerie de verwijzing van de twee verdachten naar de correctionele rechtbank voor teelt van cannabis en diefstal van elektriciteit.

Heb je een vermoeden dat er in jouw buurt een cannabisplantage bestaat? Meld dit dan op een veilige en anonieme manier aan de politie: Anoniem meldpunt voor drugsplantages, labo's en dumpings in de provincie Antwerpen (drugsplantageontdekt.be). Een kleine tip kan de start zijn van een grote zaak.


Duo verwezen naar rechtbank voor plantage die via meldpunt werd ontdekt