Merksem - Tien verdachten verwezen naar correctionele rechtbank voor cannabisplantage

07.12.2022

De raadkamer in Antwerpen heeft tien beklaagden verwezen naar de correctionele rechtbank voor hun betrokkenheid bij een cannabisplantage in Merksem.

Op 17 juli voerde PZ Antwerpen een huiszoeking uit in een rijwoning in de Bartholomeusstraat in Merksem naar aanleiding van een melding van een vermoeden van een cannabisplantage. Een bewoner uit de buurt deed melding bij de politie over een zeer sterke cannabisgeur.

Aan de achterkant van het pand hing een sterke cannabisgeur, de lichtkoepels van de garage werden dichtgemaakt en het dakvenster van de woning stond open, waardoor de cannabisgeur vrijkwam. Bij de zoeking werd een cannabisplantage aangetroffen met 1425 planten verspreid over vier kweekruimtes. In het pand was een groep Albanese mannen aanwezig, die op dat moment cannabis aan het oogsten waren. De mannen, allen tussen 21 en 43 jaar, werden aangehouden door de onderzoeksrechter.

De raadkamer in Antwerpen verwees deze week tien beklaagden door op verdenking van cannabisteelt en diefstal van elektriciteit. Ze zullen zich later moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank.


Merksem - Tien verdachten verwezen naar correctionele rechtbank voor cannabisplantage