Drie mannen aangehouden voor dumpen drugsafval

06.12.2022

Drie mannen zijn door de onderzoeksrechter in Turnhout aangehouden voor hun betrokkenheid bij een drugslab en het dumpen van drugs.

In de Dombergstraat in Turnhout werd er op 22 oktober 2022 afval afkomstig van een drugslab gedumpt. Er werd meteen een onderzoek gestart door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen en het parket vorderde een onderzoekrechter. Het onderzoek heeft geleid tot de identificatie van mogelijke betrokkenen en dat het ontdekken van een loods die waarschijnlijk gebruikt werd om een drugslab in onder te brengen.

Op 14 november voerde de Federaal Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen zes huiszoekingen uit in Beerse, Herentals, Heusden-Zolder en Vosselaar. Daarbij kon FGP Antwerpen op steun rekenen van de lokale politie Regio Turnhout, FGP Limburg, PZ Antwerpen en steundiensten van de federale politie. Zes mensen tussen 30 en 47 werden tijdens de huiszoekingen gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft beslist om drie mannen onder aanhoudingsmandaat te plaatsen voor inbreuken op de drugswet en bezit en handel van verdovende middelen. Het gaat om een 32-jarige man uit Heusden-Zolder, een 34-jarige man uit Heusden-Zolder en een 36 jaar man uit Vosselaar.

De aanhoudingen werden door de raadkamer in Turnhout bevestigd. In het verdere onderzoek werden vandaag nog vijf extra huiszoekingen uitgevoerd in Beerse, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel en Oud-Turnhout. Er werd onder meer een som van 264.000 euro in beslag genomen.

Ontdekte jij op een verlaten plaats vaten met chemische stoffen? Pas op! Dit kan afval van een chemisch drugslabo zijn. Geef de vindplaats anoniem door aan de politie. Een kleine tip kan volstaan om een grote zaak op te lossen.

Heb je vermoedens over een cannabisplantage, een drugslabo of dumping van chemisch drugsafval? Meld het anoniem en online via www.drugsplantageontdekt.be !


Drie mannen aangehouden voor dumpen drugsafval