Antwerpen, Ternat - Internationaal onderzoek ontmaskert Albanese drugscriminelen

18.10.2021

De Antwerpse rechtbank heeft op vrijdag 15 oktober een vonnis uitgesproken in het dossier Baccarat. Het betreft een beslissing in een onderzoek naar een Albanese criminele organisatie die vanuit Antwerpen geleid werd.

In het onderzoek werden verschillende tenlasteleggingen opgenomen, waaronder voornamelijk telen, doorvoeren en verkopen van verdovende middelen, zijnde cannabis en cocaïne. Het gerechtelijk onderzoek werd opgestart nadat in april 2019 bij een huiszoeking in Ternat een cannabisplantage met in totaal 1.176 planten werd aangetroffen. Een jaar later, in februari 2020, werden er gelijktijdig verschillende huiszoekingen in België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Spanje uitgevoerd, waarna verschillende personen werden gearresteerd.

De rechtbank veroordeelde de negentien beklaagden tot gevangenisstraffen tussen de 15 maanden en de 8 jaar en tot het betalen van geldboetes tussen de 8000 en de 80 000 euro. Verder werd ook een schadevergoeding van 12 241 euro opgelegd, te betalen aan een Leuvense elektriciteitsmaatschappij die zich in deze zaak burgerlijke partij had gesteld wegens diefstal van elektriciteit. Vier beklaagden werden onmiddellijk aangehouden.


Antwerpen, Ternat - Internationaal onderzoek ontmaskert Albanese drugscriminelen