Heist-op-den-Berg - Cannabisplantage ontdekt na melding via meldpunt

18.11.2022

In Heist-op-den-Berg werd gisteren een cannabisplantage ontdekt. De melding kwam binnen bij de politie via het anoniem meldpunt voor plantages, labo's en dumpings www.drugsplantageontdekt.be. De inwoners van het pand werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter.

In de Rozenstraat in Heist-op-den-Berg heeft PZ Heist gisteren een cannabisplantage van 273 planten aangetroffen. De politie ontving een melding via het anoniem meldpunt en startte een onderzoek naar deze verdachte situatie. Dat onderzoek heeft gisteren geleid tot de ontdekking van de cannabisplantage op de zolder van een woning in een woonwijk.

De inwoners van het pand werden verhoord en voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Mechelen op verdenking van cannabisteelt en diefstal van elektriciteit. De 40-jarige man bekende zijn betrokkenheid bij de plantage en werd aangehouden onder elektronisch toezicht. Hij verschijnt dinsdag voor de raadkamer. Zijn 44-jarige vriendin werd vrijgelaten.

Verdachte situaties in de provincie Antwerpen kunnen anoniem gemeld worden via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be.


Heist-op-den-Berg - Cannabisplantage ontdekt na melding via meldpunt