Duo aangehouden voor cannabisplantage die na brand werd ontdekt

17.11.2022

Bij een brand in Oostmalle werd dinsdag een cannabisplantage ontdekt. De twee Roemeense bewoners, een vrouw van 26 en een vrouw van 31, werden gisteren aangehouden door de onderzoeksrechter in Antwerpen.

Dinsdag rond 8.15 uur kwam bij PZ Voorkempen een melding binnen van een brand in een alleenstaande woning ter hoogte van Haard in Oostmalle . De brandweer ontdekte bij de bluswerken in de slaapkamers op de eerste verdieping verschillende kweekruimtes. In totaal werden ongeveer 1.100 cannabisplanten aangetroffen. De aftakking van de elektriciteit die gemaakt werd, zou voor kortsluiting hebben gezorgd en daardoor zou de brand ontstaan zijn.

Er was op het moment van de brand gelukkig niemand aanwezig in de woning.

De bewoners van het bewuste pand werden in de loop van dinsdagnamiddag gearresteerd door PZ Voorkempen. Het parket van Antwerpen besliste om de vrouw van 26 en de man van 31 voor te leiden voor teelt en handel van verdovende middelen en diefstal van elektriciteit. De onderzoeksrechter plaatste hen woensdag onder aanhoudingsmandaat.

De voorzieningen die nodig zijn om een cannabisplantage uit te baten kunnen leiden tot gevaarlijke situaties zoals deze brand. Burgers die gelijkaardige verdachte situaties met betrekking tot plantages, drugslabo's of dumping van drugsafval in de provincie Antwerpen opmerken, kunnen dit steeds anoniem melden op het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Op deze website is ook meer info terug te vinden.


Duo aangehouden voor cannabisplantage die na brand werd ontdekt