Politie treft 1 500 planten en 10 verdachten aan op cannabisplantage

05.08.2022

Tijdens een inval op een cannabisplantage in Merksem heeft de lokale recherche drugs woensdag tien verdachten opgepakt. Daarnaast werden 1 500 planten en 20 kg cannabis in beslag genomen. Negen mannen, allen tussen 21 en 43 jaar, zijn gisteren aangehouden door de onderzoeksrechter. Eén minderjarige verdachte werd vrijgelaten.

Enkele weken geleden deed een bewoner van de Sint-Barholomeusstraat in Merksem melding bij de politie over een zeer sterke cannabisgeur in de buurt. Een interventieploeg ging ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Naar aanleiding van deze melding organiseerden speurders van de lokale recherche drugs woensdagmorgen een buurtonderzoek.

Huiszoeking

Ook de rechercheurs namen een straffe cannabisgeur waar, afkomstig vanuit een grote garage waarvan de lichtkoepels dicht waren gemaakt. Door het dakvenster zagen ze een constructie met stekkerblokken en timers die duidden op de mogelijke aanwezigheid van een cannabisplantage. Met toestemming van de procureur des Konings werd overgegaan tot een huiszoeking.

Oogst

Daarbij werden tien mannen aangetroffen die cannabis aan het oogsten waren. Ze werden van hun vrijheid benomen en overgebracht naar het cellencomplex op de Noorderlaan. De verdachten hebben de Albanese nationaliteit en blijken allen illegaal in ons land te verblijven. Het gaat om één minderjarige, drie twintigers, vijf dertigers en een 43-jarige.

Daarnaast vonden de speurders 1 500 planten en 20 kg cannabis. De drugs werden in beslag genomen en worden vernietigd. Er werd ook een proces-verbaal opgesteld voor diefstal van elektriciteit.

Meldpunt

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.


Politie treft 1 500 planten en 10 verdachten aan op cannabisplantage