Twee meisjes laten leven door brand die ontstond door plantage van ouders

18.05.2022

Dramatische woningbrand waarbij twee meisjes (10 en 12) om het leven kwamen ontstond door cannabisplantage van ouders

Begin april kwamen twee meisjes, Tessa (12) en Lizzie (10), om het leven bij een brand in hun woning in Le Bizet, een dorpje in Henegouwen dat deel uitmaakt van Ploegsteert. Na het incident werd een onderzoek opgestart naar de ouders van de twee tieners. Daaruit blijkt nu dat de brand ontstond op de zolder van het huis, waar de ouders met geïmproviseerde apparatuur cannabis kweekten. Dat meldt de Franstalige nieuwswebsite ‘SudInfo’.

Het vuur brak uit in de ochtend van 2 april in een rijhuis in de rue Duribreu. In het huis woonde een gezin met vijf kinderen. Tessa en Lizzie overleefden de vernietigende brand niet, hun ouders en de andere kinderen konden wel ontkomen.

De twee meisjes bevonden zich op de zolder op het moment dat de brand uitbrak. “Hun vader probeerde drie keer in de kamer te geraken om zijn twee kinderen te redden en verbrandde daardoor zijn hand”, zei Didier Soete, schepen van de gemeente, destijds. De lichamen van Tessa en Lizzie werden later aangetroffen door de brandweer.


Twee meisjes laten leven door brand die ontstond door plantage van ouders