Gevangenisstraffen en geldboetes voor cannabisplantage in Mechelen

16.02.2022

In het onderzoek naar een cannabisplantage in Mechelen zijn vorige week twee beklaagden door de Mechelse rechter veroordeeld tot een gevangenisstraf en een geldboete.

Op 21 mei 2020 kon PZ Mechelen-Willebroek ter hoogte van de Edgard Tinellaan in Mechelen een geseinde wagen onderscheppen. Omdat de inspecteurs van de politie in de wagen een cannabisgeur roken, besliste de politie over te gaan tot fouille van de bestuurder. Bij deze fouille konden geen drugs werden aangetroffen, wel vond de politie in het voertuig werkhandschoenen en kledij met een cannabisgeur terug. Op basis van camerabeelden en het gedragingspatroon van het geïntercepteerde voertuig, kwam de politie bij een vermoedelijke cannabisplantage in een woning in de buurt van de Grote Nieuwendijkstraat terecht. Bij een huiszoeking in het pand in kwestie troffen ze een uiteindelijk een volledig uitgeruste cannabisplantage van zo'n 800 planten aan.

Tijdens het gerechtelijk onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter kwamen drie verdachten in beeld. Twee Nederlandse dertigers werden op 9 februari 2022 door de rechtbank in Mechelen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 maanden en een geldboete van 8.000 euro voor teelt van verdovende middelen in vereniging en diefstal van elektriciteit. Een derde beklaagde, een Turkse man van 48 jaar, werd vrijgesproken.


Gevangenisstraffen en geldboetes voor cannabisplantage in Mechelen