Tot 10 jaar cel voor cocaïnewasserij

09.02.2022

Veertien beklaagden zijn door de rechtbank in Turnhout veroordeeld met gevangenisstraffen tot 10 jaar voor een cocaïnewasserij die in maart 2021 was ontdekt in Arendonk.

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen ontdekte de cocaïnewasserij in een loods aan Huisken in Arendonk. Ter plaatse konden elf mensen gearresteerd worden, onder meer acht Colombianen die ingezet werden als wassers. Het verdere gerechtelijke onderzoek zorgde voor extra arrestaties.

In de loods werd cocaïne uit goederen gewassen om nadien terug in blokken geperst te worden. De cocaïne werd gewassen uit zogenaamde draagmaterialen zoals shampooflessen, kleding of levensmiddelen. De cocaïne was daarin verstopt om gemakkelijker het land binnen te smokkelen.

In de cocaïnewasserij werden ongeveer 360 geperste blokken van 1 kilogram cocaïne aangetroffen. In totaal goed voor een straatwaarde van zo'n 8 miljoen euro.

Bij de hoofdbeklaagde vond de politie tijdens een huiszoeking een actieve cannabisplantage van ongeveer 420 planten aan.


Tot 10 jaar cel voor cocaïnewasserij