Tot 8 jaar cel voor drugslab in Lint

04.02.2022

De rechtbank van Antwerpen heeft acht beklaagden veroordeeld tot geldboetes en celstraffen in het kader van hun betrokkenheid bij een drugslab in Lint.

 

Op 31 december 2020 controleert de politie rond middernacht een Mercedes op een rondpunt in Niel. Bij doorzoeking van het voertuig treffen ze een wapen, cash geld en drugs en een verborgen ruimte aan.

In het verdere onderzoek kwam de politie uit bij een loods in Lint. Op 1 februari 2021 werd overgegaan tot een huiszoeking in deze loods. Bij de huiszoeking werd een werkend drugslabo aangetroffen. Op het ogenblik van de huiszoeking waren twee andere beklaagden, Russische mannen van 34 en 44 jaar, in het labo aan het werk. Diezelfde dag worden ook nog twee andere huiszoekingen in Niel en Borsbeek uitgevoerd, waarbij wapens, een grote som cash geld, document en gsm's, laptops en andere betrokkenen worden aangetroffen. Later volgden nog andere huiszoekingen.

Het onderzoek werd verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen. In totaal moesten acht beklaagden, zeven mannen tussen 26 en 53 jaar en één vrouw van 28 jaar oud, verantwoorden. De rechtbank in Antwerpen veroordeelde de beklaagden op 4 februari tot gevangenisstraffen tussen één en acht jaar en geldboetes tot 40 000 euro.


Tot 8 jaar cel voor drugslab in Lint