Antwerpen - Drie cannabisplantages ontdekt in een week tijd

15.05.2024

In de provincie Antwerpen zijn afgelopen week drie professionele en cannabisplantages aangetroffen in Schoten, Westerlo en Balen met in totaal 3148 cannabisplanten.

PZ Schoten trof vorige week dinsdag een cannabisplantage aan in een appartement in de Paalstraat. De cannabisplantage werd ontdekt dankzij een melding via het anonieme meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Bij de huiszoeking werd een grote plantage ontdekt van in totaal 1106 planten.

De Lokale Politie Zuiderkempen kreeg gisteren melding van een verdachte situatie aan een woning in Westerlo. Wanneer ze ter plaatse kwamen troffen ze een plantage aan van maar liefst 576 planten. De gehele woning was voorzien van ventilatiebuizen, groeitenten, verwarmingslampen en irrigatiesystemen. Het onderzoek wordt verdergezet.

Gisterenavond werd er nog een derde cannabisplantage ontmanteld door PZ Balen-Dessel-Mol. Na een verkeersongeval in Mol trof de politie een grote hoeveelheid drugs aan in de rugzak van het slachtoffer. Daarna vond er een huiszoeking plaats bij het slachtoffer in Balen waar een actieve plantage werd gevonden van 1466 planten.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.


Antwerpen - Drie cannabisplantages ontdekt in een week tijd