Meerle - Twee aanhoudingen na ontdekking drugslabo dankzij anonieme tip

24.04.2024

Bij huiszoekingen in Meerle werd vorige week op twee locaties een illegale drugssite aangetroffen. Een synthetisch drugslabo kon worden ontmanteld dankzij een anonieme tip via het provinciale meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Twee verdachten werden gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter. De raadkamer in Turnhout bevestigde dinsdag hun aanhouding.

Tijdens een huiszoeking ter hoogte van Klein Eyssel in Meerle werd op donderdag 18 april een actieve cocaïnewasserij aangetroffen. Het labo en CRU kwamen ter plaatse om de nodige vaststellingen te doen. Er werd een gerechtelijk onderzoek geopend.

Na een anonieme melding via het meldpunt drugsplantageontdekt.be vond op vrijdag 19 april een huiszoeking plaats in de Strijbeekseweg in Meerle, vlakbij de cocaïnewasserij die een dag eerder werd ontdekt. Bij de huiszoeking werden een synthetisch drugslabo, een grote hoeveelheid drugs, medicijnen, wapens, vuurwerk en allerlei benodigdheden voor de productie en verkoop van drugs aangetroffen. Het labo en ontmijningsdienst DOVO kwamen ter plaatse. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen kon tijdens de huiszoeking twee Nederlandse mannen van 30 en 31 jaar arresteren. Ze werden aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van onwettige aanmaak en handel van verdovende middelen en psychotrope stoffen in vereniging. De raadkamer in Turnhout bevestigde dinsdag hun aanhouding.

De gerechtelijke onderzoeken worden verdergezet door FGP onder leiding van de onderzoeksrechter.

Heb je een vermoeden van een cannabisplantage, drugslabo of dumping van drugsafval? Een verdachte situatie in de provincie Antwerpen melden kan via het meldpunt www.drugsplantageontdekt.be. Met deze website willen het Openbaar Ministerie, de politiediensten en de gouverneur van de provincie Antwerpen de burgers de kans geven om op een veilige en anonieme manier de politie te verwittigen over de aanwezigheid van cannabisplantages, drugslabo’s of de dumping van drugsafval. Zo strijden we samen tegen drugscriminaliteit.