Meer - Een 45-jarige man veroordeeld voor cannabisplantage

02.04.2024

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een verdachte van 45 jaar veroordeeld tot een gevangenisstraf en een geldboete voor zijn betrokkenheid bij een cannabisplantage in Meer.

Begin augustus 2022 vernam de lokale politie Noorderkempen dat er in een woning in de Amsterdamstraat in Meer een vermoeden was van een groot waterlek. Bij het betreden van de woning troffen de politiediensten een grote werkende/actieve cannabisplantage aan van in totaal 3625 planten.

Pidpa, een Antwerpse drinkwatermaatschappij, stelde vast dat de watermeter werd verwijderd en er rechtstreeks van de hoofdwaterleiding werd afgetapt. Ook Fluvius stelde vast dat er illegaal elektriciteit werd verschaft. Uit het verdere onderzoek kwam een Nederlandse verdachte naar voren. Hij werd gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van teelt en verkoop van verdovende middelen.

De correctionele rechtbank veroordeelde op 11 maart 2024 de verdachte tot een gevangenisstraf van 2 jaar waarvan 1 jaar met uitstel voor een termijn van 5 jaar en een geldboete van 8000 euro waarvan 4000 euro met uitstel voor een termijn van 3 jaar.


Meer - Een 45-jarige man veroordeeld voor cannabisplantage