Ekeren - Vijf mannen veroordeeld voor cannabisplantage

26.03.2024

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vijf verdachten tussen 28 en 45 jaar veroordeeld tot verschillende gevangenisstraffen en geldboetes voor hun betrokkenheid bij een cannabisplantage in Ekeren.

Begin 2022 vernamen de politiediensten dat er in een woning te Ekeren een actieve cannabisplantage zou bevinden. PZ Antwerpen ging ter plaatse en stelde vast dat de woning verduisterd was door gordijnen en dat op de voordeur van het pand condensdruppels te zien waren.

Daarna ging de recherche van PZ Antwerpen over tot een huiszoeking. De speurders troffen in de kelder van de woning een actieve cannabisplantage aan van 1008 plantjes in bloei. Fluvius kwam ter plaatse en bevestigde dat er illegaal stroom werd afgetakt. Bij de inval werden een Poolse en twee Nederlandse verdachten gearresteerd, verhoord en aangehouden door de onderzoeksrechter.

Uit verder onderzoek kwamen nog twee Nederlandse verdachten aan het licht, waarbij op 13 oktober 2022 een huiszoeking werd uitgevoerd. De politie vond cannabis, verschillende gsm-toestellen en in totaal 1700 euro cash geld.

De correctionele rechtbank veroordeelde de verdachten tot gevangenisstraffen van 15 maanden tot 4 jaar en een geldboete van 8000 tot 32.000 euro. De rechtbank verklaarde 164.000 euro vermogensvoordelen verbeurd. Ook moeten de verdachten een schadevergoeding en een rechtsplegingvergoeding betalen van 82.209,79 euro aan de burgerlijke partij Fluvius.


Ekeren - Vijf mannen veroordeeld voor cannabisplantage